به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان گلستان در مراسم تجلیل از هنرمندان که با حضور، رییس حوزه هنری، فرماندار گرگان، مدیران استان و هنرمندان برگزار گردید برنامههای متنوع فرهنگی و هنری به اجرا در امد و در پایان نیز از هنرمندان برتر با اهداء لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیر گردید.
در این مراسم که با هدف تقدیر و ارج نهادن به سالها تلاش هنرمندان برگزار گردید، علاوه بر سخنرانی رییس حوزه هنری استان، هنرمندان نیز به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در خصوص مقوله هنر پرداختند.
ضمناً اسامی هنرمندان برتر سال 89 همراه با رزومه هنری به شرح ذیل میباشد:
1) علیرضا باقری: متولد 1371 شهرستان گرگان، دانشآموز سال سوم رشته گرافیک رایانه دبیرستان ناشنوایان ارشاد گرگان.
افتخارات هنری: مقام اول رشته کاریکاتور پانزدهمین و شانزدهمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی جوانان ، نفر برگزیده جشنواره حضرت علی اکبر (ع) سازمان ملی جوانان، تقدیر شده در جشنوارههای تجسمی محرم و پیروزی،آموزش و پرورش استثنایی و سازمان بهزیستی گلستان، سازمان فرهنگی، ورزشی شهرداری گرگان و جشنواره حلقه رندان شهر آشوب گرگان - کسب مقام دوم در جشنواره ملی جوان ایرانی - کسب مقام دوم در جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی سیمای انسان در قرآن - برگزیده جشنواره هنر جوان حوزه هنری و اعزام به کشور ایتالیا جهت بازدید از نمایشگاه.
این هنرمند کتب مختلفی با عناوین؛ دسته چوبی ، فرداافتو، قصههای گندمک، چمبلوک و درس مهم آنروز را تصویرگری کرده است.
2) علیرضا مقدم: متولد 1350 در شهر گرگان آموزش در رشته فیلمسازی را در سال 1369 تحت نظر اساتیدی چون مسعود امامی و حسین افخمی گذرانده است. اولین فیلم خود را در سال 70 ساخت و اولین جایزه خود را نیز با شرکت همین فیلم در جشنواره فیلم صد دریافت نمود.
وی تاکنون 16 فیلمکوتاه، داستانی، مستند و انیمیشن ساخته که تمامی این آثار در جشنوارههای معتبر کشور و خارج از کشور شرکت کرده و از بین آنها مقامهایی شامل: دیپلم افتخار از جشنواره کشور استونی ، مقام سوم جشنواره دانشجویان، جایزه و تندیس ویژه جشنواره وارش، جایزه ویژه و دیپلم افتخار برای فیلمبرداری جشنواره فیلم تهران، کارگردانی فیلم این یک پیچ نیست ، جشنواره دانشجویی و جایزه جشنواره فیلم کوتاه قزوین، جایزه بهترین فیلم در جشنواره نهضت سوادآموزی و جشنواره فیلم رشد و ... را کسب نموده است.
3) علی اکبر آسمانی: 43 ساله متولد شهرستان مینودشت - فارغالتحصیل هنر از دانشکده هنرهای زیبای تهران و مدرس انجمن خوشنویسان ایران است. خوشنویسی را از 13 سالگی آغاز نمود و شاگرد مکتب استاد غلامحسین امیرخانی، استاد مهدی فلاح، استاد یدا... کابلی و مرحوم استاد مهدی عرب شاهی و ... بوده است.
اهم فعالیتها: شرکت در چندین نمایشگاه گروهی و برپایی نمایشگاههای انفرادی در استانهای زنجان و گلستان خوشنویسی و نشر دهها پوستر تبلیغ فریضه نماز در داخل و خارج از کشور - خوشنویسی ادعیه ماه مبارک رمضان و خطبه پیامبر اکرم (ص) و همچنین حدیث قدسی ولایت علیبن ابیطالب (ع) و خوشنویسی و نثر آثاری چون؛ مناجاتنامه خواجه عبدا... انصاری، کتاب طبالرضا و طب الصادق، کلاما... مجید در 604 صفحه، مرثیه محتشم کاشانی، ترجیحبند هاتف اصفهانی، بهارستان جامی و ...
4) محمود اخوان مهدوی: متولد 1360 گرگان - کارشناس زبان و ادبیات فارسی
اقدامات فرهنگی:
1- شناسایی، فهرستنویسی و سازماندهی کتب دستنویس استان از سال 1377 تاکنون
2- ایجاد بزرگترین آرشیو استان و عکسهای تاریخی منطقه (شامل 120 هزار برگ سند تاریخی و 80 هزار قطعه عکس تاریخی)
3- مجری برگزاری تخستین نمایشگاه تاریخ مطبوعات با همکاری انجمن روزنامهنگاران
4- مجری برگزاری نخستین نمایشگاه عکسهای تاریخی استان با همکاری میراث فرهنگی
آثار منتشر شده:
1- آسیبشناسی و حفاظت نسخههای دستنویس
2- ریشههای اساطیری مرغ زندباف در ادبیات فارسی که مورد تقدیر اساتیدی چون شفیعی کدکنی قرار گرفت
3- چاپ سررسید استرآباد با همکاری انتشارات پیک ریحان
4- تألیف کتاب انقلاب 57 گرگان در حوزه هنری استان گلستان
5- وی کتابهای ( شیوههای جمعآوری و آرشیو منابع شفاهی، اصول روانشناسی در مصاحبه تاریخ شفاهی و نامه قابوس را در دست چاپ دارد.
5) محمدرضا صمیمی: این هنرمند پیشکسوت متولد 1325 در شهرستان گرگان است و فعالیتهای هنری خود را از سال 1347 در محضر اساتیدی چون، سعید نیکپور، منیژه محامدی، منوچهر آذر، ابراهیم آبادی و مسعود فقیه سپری کرد و تاکنون نیز بیش از 90 نمایش را بازی و کارگردانی کرده است.
وی در کارنامه هنری خود بازی در 8 فیلم سینمایی، 15 سریال تلویزیونی و 15 فیلم داستانی را دارد. داوری جشنوارههای مختلف نیز از دیگر فعالیتهای این هنرمند است.
6) علی یزدانی : متولد 1327 شهرستان قائمشهر است و از سال 1366 ساکن گرگان میباشد. کار تئاتر را از سال 1342 آغاز نمود وی در محضر اساتید مختلفی چون منوچهر آذر، مرحوم ابوالقاسم جلالی و هادی نامور آموزش دیده است.
در سال 1367 به عنوان بازیگران اول مرد در جشنواره فجر انتخاب شده است تاکنون در جشنوارههای متعددی مقامهای دوم و سوم را کسب نموده که مهمترین آن موفقیت در نمایش عصر چهارشنبه مرحوم جلالی بوده است.
وی از سال 1342 تا به امورز در 30 نمایش و 16 فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی اجرای نقش داشته است.
7) عبدالحمید زنگانه: متولد 1367 شهرستان علیآباد کتول - دیپلم گرافیک از هنرستان شهید چمران و فارغالتحصیل کاردانی گرافیک . فعالیتهای حرفهای خود را از سال 1386 آغاز نموده و با حوزه هنری گلستان، نهادها و سازمانهای خصوصی و دولتی در زمینه طراحی گرافیک همکاری داشته است.
افتخارات هنری این هنرمند جوان؛ مقام اول نمایشگاه پوستر اسماءالحسنی در سال 86 - مقام دوم جشنواره ملی جوان ایرانی در سال 89 - برگزیده جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی جوانان در سال 89 و تقدیر در بخش پوستر این جشنواره - راهیابی به دوسالانه و جشنوارههای متعدد داخلی و بینالمللی.
در حال حاضر مشغول به خدمت مقدس سربازی در تهران است و همچنان فعالیتهای طراحی گرافیک را در شهر تهران با سازمان و نهادهای پایتخت ادامه میدهد.
8) عبدالصالح پاک: این هنرمند متولد سال 1341 شهرستان بندرترکمن است و فعالیت هنری خود را از 20 سالگی آغاز نمود وی در سال جاری به عنوان نویسنده برگزیده کتاب جشنواره سلام معرفی شد و تاکنون نیز مقامهای متعددی را ازجمله؛ برگزیده اول شورای کتاب ایران با اثر گرگ آوازخوان - برگزیده جشنواره دوچرخه طلایی با رمان جاده بیانتها، نفر اول جشنواره داستان کوتاه رشد، برگزیده جشنواره مونیخ آلمان با کتاب دختر چوبی و ... کسب نموده است.
9) نصرتا... صفایی: متولد فروردین سال 1310 گرگان - لیسانسه آموزش و پرورش در سال 1343 تهران از سال 1330 تا 1359 به شغل شریف معلمی مشغول بوده و مسئولیتهای اجرایی مثل: رییس آموزش و پرورش شهرستان علیآباد کتول، مسئول آموزش ابتدایی گرگان و مدیر مدرسه تربیت معلم را نیز در کارنامه خود دارد.
سرودن شعر را از کلاس چهارم ابتدایی آغاز نموده و تاکنون نیز اشعار مختلفی در زمینه شعر نو، طنز، عاشورایی و ... سروده است.
سه فرزند دارد فرزندان پسروی مهندس و دخترش فوق تخصص پزشکی است. رامین صفایی از اساتید برجسته موسیقی کشور و نوازنده چیرهدست سنتور است.
از مهمترین اشعار این هنرمند میتوان به شعر گرگانی "اهل گرگانیم و آب شهر ما او میشود" اشاره کرد.
10) سید احمد حسینی: متولد 1347 شهرستان علیآباد کتول نوازنده دوتار و خواننده است و در کنار آن سازهای تنبور، تار و سهتار هم مینوازد.
از کودکی با صدای دوتار برادر بزرگش سید علی که استاد او نیز بوده آشنا میشود و آموزش موسیقی کتول را نزد اساتیدی چون؛ سیدمجتبی حسینی ، حاج حسن مغزری، علیاصغر اصلانی و عیسی فیوج ادامه داد.
گروه موسیقی آوای کتول را از سال 69 راهاندازی کرد و در همان سال برای اولین بار با حضور در ششمین جشنواره موسیقی فجر جزء 5 گروه برگزیده این جشنواره معرفی شد.
عنوان تکنواز برتر و دیپلم افتخار از دیگر موفقیتهای حسینی در جشنوارههای کشور بوده است.
گروه آوای کتول بیش از 100 اجرای رسمی در جشنوارههای داخلی و بینالمللی داشته است.
11) حاج داود عامری: متولد 1342 گرگان - از سال 1370 کار و فعالیت هنری خود را در رشته عکاسی آغاز نمود - در 37 جشنواره داخلی و خارجی حایز رتبه و مقام شده است - جانباز 70درصد با حضور 70ماه در جبهههای نبرد حق علیه باطل است. از موفقیتهای او میتوان به کسب دو مدال طلا در مسابقات بینالمللی آساهی شیمون ژاپن ، مقام دومی مسابقات عکس بلژیک، مقام دومی مسابقات حضوری هندوستان، برنده تندیس سفالی از لیتوانی و برگزیده مسابقات عکسهای تکنیکی ترکیه اشاره کرد. وی تاکنون در بسیاری از نمایشگاههای داخلی و خارجی حضور داشته است.
12) محمدرضا معصومی: این هنرمند عکاس و گرافیست دانشآموخته رشته مرمت بناهای تاریخی است و تاکنون موفق به دریافت جوایز متعددی چون؛ مقام اول مسابقات عکس خراسان رضوی در بخش مستند اجتماعی، مقام اول عکس عاشورایی، مقام دوم جشنواره مطبوعات اصفهان، برنده جایزه ابتکار از جشنواره کنوک هایس بلژیک شده است. این هنرمند عکاس در بسیاری از نمایشگاههای گروهی داخل کشور حضور فعال داشته است.
13) حسن نوری: این هنرمند جوان سال گذشته در جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی "دربخش عکس" مقام نخست را کسب نمود و در جشنوارههای مختلفی چون؛ کودک، رشد، تصویر سال نیز موفق به کسب رتبه شده است.
وی عضو فعال کانون عکس حوزه هنری استان است و در رشته فیلمسازی نیز فعالیت مینماید.
حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی از دیگر فعالیتهای این هنرمند است.
14) رضا وهمی: این هنرمند در سال 1389 موفق به کسب موفقیتهای ذیل شده است.
1- عضویت دائمی در فدراسیون جهانی هنر عکاسی در پاریس
2- عکاس اجتماعی یونسکو در ایران
3- کسب مدال طلای جشنواره هنرهای تجسمی یونسکو از بین 191 کشور دنیا
4- حضور در16 جشنواره بین المللی در کشورهای مختلف دنیا و پذیرش 61 ا اثر در جشنوارههای جهانی
5- برگزاری نمایشگاه انفرادی درکشور آلمان و کره جنوبی و نمایشگاههای گروهی در کشورهای آمریکا، آفریقای جنوبی ، اتریش، صربستان و آرژانتین
6- ثبت جهانی مجموعه "اقوام ترکمن" در سازمان جهانی یونسکو
7- چاپ کتاب فرهنگ آسیایی توسط یونسکو با 6 عکاس برتر این سازمان در پاریس و معرفی به عنوان بسیجی نخبه کشور در عرصه فرهنگی
جهت مشاهده گزارش تصویری این همایش کلیک کنید